Om os

Johan Vedel, cand.mag, kraniosakralbehandler, musiker, lydterapeut

Kaare p Johannesen, konsulent og forfatter

Mit udgangspunkt for at arbejde med lydterapi var mit møde med Chr. A. Volf i 1961, hvor jeg var 24 år. Jeg blev behandlet på hans store højttaler, som vi nu har stående på klinikken i Hellerup. Højttalerbehandlingen og en Volf Acoustic Record afspillet gennem hovedtelefoner gjorde en ende på mit - indtil da - livslange søvnbesvær. Jeg var blevet introduceret til Volf gennem hans søn Rex. Rex - og Volf - sørgede for at jeg kom til at kende Volfs nærmeste medarbejder Else Andersen fra Holbæk. Igennem flere år gennemgik hun Volfs metode og hans indblik i hørelsen og ligevægten med mig. Jeg blev optaget i den faglige inderkreds omkring Volf.

I de sidste 30 år har jeg fordybet mig i at forstå de grundlæggende problemer med hensyn til hypersensitivitet, ordblindhed og forskellige andre sanseforstyrrelser.

I 1975 skrev jeg Christian A. Volfs biografi: "Volf og hans verden," som blev udgivet på Chr. Erichsens Forlag. Bogen "Ordblinde børn," som blev skrevet i samarbejde med Charlotte Vedel, blev udgivet på Borgen i 1992. I 1995 kom "Håndbog for forældre," også på Borgen. Endelig fik jeg efter femten års forarbejde bogen "Kurér ordblindhed!" udgivet på Borgen i 2010.

Helen Nikolajew Rasmussen er lektor i Sundhedspædagogik ved Via University College, Pædagoguddannelsen Jydsk. Uddannet sygeplejerske 1984, sundhedsplejerske 1992, Master i Børne- og ungdomskultur 2002. Motorikvejleder 2009, Alkalærer-uddannet i 2010.
Er uddannet lydterapeut hos Charlotte Vedel og Kaare p Johannesen på Klinik for Hyperacusis.

Helen tog kontakt til klinikken i 2009, da hun var på udkig efter en behandling til sin søn som var lydfølsom og havde generelle svære sansemotoriske vanskeligheder.

Helen har startet egen klinik i Randers. Telefon 42 26 67 22